JAK ZABAVIT DÍTĚ BĚHEM TÚRY

Autor: Lucie Drahošová

Čeká vás dlouhý výlet či výšlap, a vás už teď děsí myšlenka, že vaše dítě bude opět stávkovat, vztekat se a fňukat? Vsaďte tentokrát na zábavné hry, díky kterým dětem cesta rychleji utíká, odpoutají pozornost od fyzického výkonu a dokonce si i zasoutěží.

Kdo první najde…

Ať už kráčíte městem, horami či lesem, můžete si vždycky zahrát hru „Kdo první najde…“. Hledaný objekt přitom samozřejmě přizpůsobíte podmínkám. Hledat můžete kapradí, šišky, potok, jehličnatý strom, kašnu, dopravní značku nebo paní s deštníkem. Hledaných objektů během jedné procházky mohou být samozřejmě desítky.

Lesní sporty

V každém lese spolehlivě najdete šišku, kterou můžete využít k hodu do dálky, improvizovanému golfu či fotbalu. Soutěž v nejdelším hodu, kopu či odpalu můžete opakovat na trase v pravidelných intervalech, kdy budete dětem vždy hlásit umístění dalších stanovišť. Jestliže další kolo soutěže v hodu proběhne u studánky za zatáčkou, jistě ten kus cesty děti zvládnou mnohem snáze.

Sbírejte

Zejména pokud s dětmi vyrazíte do přírody, nechte je nasbírat si nějaké suvenýry – listy, kamínky, žaludy, šišky nebo cokoliv jiného. Děti se zabaví zvídavým zkoumáním nabídky přírody, budou nadšené ze suvenýrů a vy budete mít příležitost posouvat je nenápadně kupředu – třeba k tomu moc zajímavému místu tamhle na kopečku, kde určitě budou nějaké zajímavé kameny.

Hádanky

Děti milují hádanky a je jedno, jestli je luští, nebo sami vymýšlejí. Vymyslete si hádanky ze světa zvířat či předmětů. Kromě toho, že takto děti zabavíte, posílíte i jejich schopnost logického myšlení.

Slovní fotbal nebo rýmy

Pokud vaše děti rády povídají, zabavte je starým dobrým slovním fotbalem. Pokud už vás omrzí, můžete vyzkoušet rýmování, kdy budete hledat rýmující se slova k vybraným výrazům – a třeba si nakonec i zaveršujete.

 

1 balónek2 balónky3 balónky4 balónky5 balónků (Prozatím bez hodnocení)
Loading...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články