X
    Kategorie: Inspirace

Jak vtipně vystavit dětské sbírky

Pokud máte doma hodně autíček, figurek z Kinder vajíček, nebo různé jiné sběratelské skvosty, jistě vás už přivádí k šílenství, kde všude se doma nacházejí. Většinou jde o malé kousky, které chce mít vaše dítě na očích, ale je strašně těžké v nich udělat pořádek. Přinášíme pár nápadů, jak se sbírkou vtipně zatočit a přitom z ní udělat naprosto úžasný dekorační prvek v dětském pokoji.

Jak zatočit s figurkami

Ať už jsou z lega, nebo z plastu, figurky bojovníků, draků a dalších pohádkových bytostí jsou někdy úplně všude. Můžete z nich ale udělat pěknou výstavku.

Co k tomu potřebujete: bambusový příborník, barvu, hřebíky a kladivo

Jak na to: bambusový příborník je většinou pěkný sám o sobě, pokud ale chcete barevnější kousek, jen do toho a natřete ho pěknými hravými barvami. Až zaschne, pověste ho na zeď a umístěte do něj postavičky. Podívejte se například na nabídku příborníků IKEA, pokud máte hodně postaviček, třeba najdete variabilnější variantu, nebo můžete připevnit dva příborníky vedle sebe a hned bude víc místa.

Plyšáci a jiné

Tato verze se dá využít pro větší hračky, jako jsou plyšáci, nebo různé stavebnice. Doporučujeme si nejdříve hračky změřit, nebo si je na nákupy brát s sebou, ať se vždy trefíte do správné velikosti.

Co k tomu potřebujete: malé přepravky, nebo dřevěné boxy na ovoce, šmirgl papír, barvu, hřebíky z kladivo, led pásky

Jak na to: Nejprve si vyberte správnou přepravku a naměřte si, kam ji na zeď umístíte. Aby stěna vypadala dobře, ideálně si vyberte několik různých velikostí a poskládejte z nich zajímavou mozaiku. Přepravky pak upravte šmirgl papírem, efektně je natřete barvami a nechte zaschnout. Připevněte na zeď a vystavte v nich cokoliv, co zrovna potřebujete uklidit. Když navíc krabičky nasvítíte LED páskami, bude mít každé dítě pro své hračky něco jako nástěnný domeček pro panenky, a to by bylo, aby je tam rádo po hraní neuklízelo.

Vystavte svá umělecká díla

Mají vaše děti rádi samolepky, kreslení, nebo vystřihování? Pokud ano a pořád něco tvoří, tak je ideální nechat je jejich oblíbené práce vystavovat u nich na očích. Jak toho ale pořád přibývá, tak by se vše mělo stále obměňovat a nelíbí se vám klasické nástěnky, máme pro vás řešení!!

Co k tomu potřebujete: rámečky na fotografie, tvrdý papír, waschi pásky, hřebíky a kladivo

Jak na to: rámečky si můžete pořídit v několika velikostech, například IKEA má k dispozici od nejmenších, až po opravdu obrovské, a to by bylo, abyste si nevybrali ideální rozměry pro vše, co potřebujete. Na celou velikost rámečku pak umístěte správně oříznutý tvrdý papír, který vám poslouží jako pozadí. Můžete ho mít i v různých barvách. Na něj pak waschi páskami nalepte výkresy, omalovánky, nálepky, nebo výstřižky a udělejte z nich zajímavé koláže. Rámečky pak zavěste na zeď, nebo nechte opřené o stůl, kde budou stále dobře na očích.

Autíčka vždy na očích

Jestli máte doma hodně angličáků, tak jistě hledáte lepší způsob, jak je skladovat, než je mít hozené někde v krabici. Umístěním na zeď se nejen stanou zajímavým designovým prvkem, ale také dobrou hrací plochou.

Co k tomu potřebujete: tyč, hřebíky a kladivo, plstěné látky v několika barvách, lepidlo na látky, magnetky, magnetické lišty na nože

Jak na to: Vyměřte si plochu, na kterou chcete umístit autíčkovou dráhu a podle toho nakupte veškeré potřeby. Nejdříve si připravte zelenou podkladovou plsť, na kterou pomocí lepidla na látky nalepte šedou plsťenou silnici. Ta se může různě kroutit a zatáčet přesně podle vašich představ. Z dalších barev můžete nalepit stromy, vodu, domy, atd. Horní část zelené plstěné látky ohněte a slepte tak, abyste vzniklým otvorem mohli protáhnout připravenou tyč. Tu pak po krajích umístíte na zeď, tak, aby celá látková cesta splývala se zdí. Pod vyznačené cesty pak na zeď připevníte magnetické lišty na nože a na vybraná autíčka nalepíte magnetky a je to.