LETNÍ TIP NA CHYTRÉ DĚTSKÉ HRY

Autor: Martina Bartl

Znáte hry nové generace jako jsou Nešťourej se v nose! a nebo Dávej bacha!?  Pokud ne, pak pozorně čtěte.  Hry si svojí schopností předávat srozumitelně nadčasová a velmi důležitá životní témata a ponaučení, získaly renomé doma i v zahraničí. Krom výše zmiňovaných můžete na našem trhu také pořídit i jednoduchou hru obdobného tipu s názvem Honem zpátky do ohrádky a Zvířátkové trio: tři karetní hry na doma i na cesty. Všechny tyto hry Vám poslouží jako skvělý zabiják nudy na prázdninových cestách a přispějí k rozšíření obzorů vašeho dítěte. Hry jsou zpracovány tak, aby se u nich bavili děti bez rozdílu věku i dospělí.

Hra Honem zpátky do ohrádky je vhodná jak pro ty nejmenší, tak i pro starší sourozence. Hlavním smyslem hry je dokázat se soustředit, naučit se respektovat pravidla hry, přijímat výhry i prohry a vtáhnout starší i mladší sourozence do společného programu.  Hra je z velké části o náhodě, proto mladší sourozenci nebudou handicapováni svými nižšími schopnostmi a vědomostmi.

Hra Nešťourej se v nose! je prvním průvodcem po pravidlech etikety. Děti často hodnotíme podle toho, jak ovládají pravidla slušného chování. Mnohem důležitější je ale, zda děti rozumí principům, hodnotám, ze kterých pravidla vycházejí. Nejmenší slečny a gentlemani si hravou formou připomenou základy slušnosti a mezilidské komunikace nebo základy stolování a osobní hygieny.

Hra Dávej Bacha! zase připravuje na účinné zvládnutí různých nástrah, které přináší život a názorně ukazuje, jak si s nimi poradit. Cílem hry není vzbudit v dětem pocit provinění nebo je strašit. Vybrané situace nejsou nepříjemně poučující ale mají v sobě kapku humoru pro odlehčení. Jsou koncipovány tak, aby dávaly dětem prostor samy přijít na správnou odpověď. Obě hry jsou založeny na skutečnosti, že hravé prostředí je pro děti bezpečné a proto jim simulace situací přinese velmi užitečné zkušenosti do života.

Kristýna Křížová, spoluzakladatelka Agátina světa, dodává: „Hry taktéž vychází z čínského přísloví – Řekni mi a já zapomenu. Ukaž mi a já si zapamatuji. Nech mne to dělat a já to pochopím.

Nová generace her zahrnuje situace, které otvírají i otázky z oblasti mobilních technologií a internetu, které již dnes jsou součástí dětského světa a rizik, se kterými se děti setkávají. Novými ilustracemi a úpravou některých původních otázek chtějí autoři podtrhnout hravost a interaktivitu hry.

1 balónek2 balónky3 balónky4 balónky5 balónků (Prozatím bez hodnocení)
Loading...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články